top of page

Kanai Toshifumi, 

Karmester

„A Sinfonietta per archi című művemet még nem adták elő olyan tisztán és tökéletesen, mint ma este. Nagyszerű karmester technikát birtokol!” (Krzysztof Penderecki zeneszerző)

 

A klasszikus zene általános repertoárjától kezdve, a modern zenén át, egészen a musicalekig széles repertoárral bíró japán karmester.

Különösen a magyar operett darabok iránt érez mély szeretetet és vezényli szívesen ezeket.

2021 áprilisa óta a Szolnoki Szimfonikus Zenekar karmestere, ugyanez év júliusától pedig a Szigligeti Színházban is dolgozik.
Emellett 2016 óta „A Törös Alapítvány 2011” évente megrendezett jótékonysági koncertjén állandó karmesterként lép fel.


2015 óta számos zenekart vezényelt, mint például a Berlin Szimfonikus Zenekarát, a Magyar Állami Operaház Failoni Kamarazenekarát,

a Liszt Ferenc Kamarazenekarát, a Concerto Budapest Orchestrát, a MÁV Szimfonikus Zenekarát, a Miskolci Szimfonikus Zenekarát, a Duna Szimfonikus Zenekarát, a Kecsikeméti Szimfonikus Zenekarát,

a Finnországi Kuopiói Szimfonikus Zenekarát, a Sinfonia Cracoviát, Örményország Állami Szimfonikus Zenekarát.
Korábban a Budapesti Operettszínházban gyakornoki karnagyként is dolgozott.

Számos híres Magyarországi együttessel és szólistával is fellépett, köztük a Magyar Nemzeti Énekkarral, a Magyar Állami Népi Együttessel, valamint Miklósa Erikával és Balázs Jánossal. Olyan zenei fesztiválokon is fellépett, mint a Szegedi Szabadtéri Játékok, A Tisza-Tavi Fesztivál és

a Kék Madár Fesztivál Kalocsa.


2024 januárjában a Szolnoki Szimfonikus Zenekar és a Miskolci Szimfonikus Zenekar újévi koncertjeit vezényelte, mindkettő nagy sikert aratott. A 2025-ös Miskolci Újévi Koncertre ismét karmesteri meghívást kapott.

A közeljövőben 2024 júliusában a Bécsi Állami Operaházban a Salzburg Orchester Solisten közreműködésével Beethoven 9. szimfónia bemutatójának 200. évfordulója alkalmából rendezett koncerten fog fellépni.

 

Díjai: Aram Hacsaturján Nemzetközi Karmesterverseny különdíjas, Dzsómó Művészeti és Kulturális Díj, Magyarországi Japán Nagykövetség nagyköveti díj stb.

 

Japánban karmesterséget, fagottot és zongorát tanult. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Karmester és Karvezető Tanszékén szerzett MA diplomát első külföldi diákként. Meghívást kapott Kurt Masur, Jorma Panula mesterkurzusára, ahol tovább mélyítette tudását.

Hobbija a magyar fürdők és szeret főzni.

bottom of page