top of page

Kanai Toshifumi, 

Karmester

„A Sinfonietta per archi című művemet még nem adták elő olyan tisztán és tökéletesen, mint ma este. Nagyszerű karmester technikát birtokol!” (Krzysztof Penderecki zeneszerző)

 

A klasszikus zene általános repertoárjától kezdve, a modern zenén át, egészen a musicalekig széles repertoárral bíró japán karmester.

Különösen a magyar operett darabok iránt érez mély szeretet és vezényli szívesen ezeket.

 

2021 áprilisa óta a Szolnoki Szimfonikus Zenekar karmestere, ugyanez év júliusától pedig a Szigligeti Színházban is dolgozik.

 

 Korábban a Budapesti Operettszínházban, mint asszisztens karmester gyűjtött tapasztalatokat. Ezen kívül idehaza számos magyarországi zenekarral, külföldön pedig német, finn, lengyel és japán zenekarokkal működött együtt, mint vendég karmester. Legközelebb Ausztriában készül bemutatkozni.

 

 2019 februárjában a Berlini Filharmóniában tartott „Béke emlékkoncert a berlini fal leomlásának 30. évfordulója alkalmából” karmesterévé választották, ahol a Berlini Szimfonikus Zenekart dirigálta. A koncert nagy visszhangot váltott ki Németországban és Japánban egyaránt.

 

Díjai: Aram Hacsaturján Nemzetközi Karmesterverseny különdíjas, Dzsómó Művészeti és Kulturális Díj, Magyarországi Japán Nagykövetség nagyköveti díj stb.

 

Japánban karmesterséget, fagottot és zongorát tanult. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Karmester és Karvezető Tanszékén szerzett MA diplomát első külföldi diákként. Meghívást kapott Kurt Masur, Jorma Panula mesterkurzusára, ahol tovább mélyítette tudását.

Hobbija a magyar fürdők és szeret főzni.

bottom of page